×

“Durven luisteren naar je gevoel en dit volgen, geeft mij een gevoel van ruimte. Vrijheid in zijn is voor mij de belangrijkste levenswaarde”


Wie ben ik?

Ik ben een vrouw die in de afgelopen 40 jaar zich actief heeft beziggehouden met tal van vragen op het terrein van mens, werk en organisatie. Vanuit de vele functies die ik heb vervuld,  manager, adviseur, trainer, coach en counselor heb ik onder meer helder gekregen hoe belangrijk het is als je het werk kunt doen dat bij je past qua persoonlijkheid, met de talenten en ideeën die je hebt.  Nog belangrijker dat je durft te vertrouwen op je gevoel/intuïtie om vanuit zelfrespect, mild zijn naar jezelf je keuzes maken en je als zodanig te laten zien.

Ik woon vlak bij de zee, achter de duinen, vlakbij het bos en voel mij een bevoorrecht mens.

Elke dag weer de kans grijpen om te genieten van mijn werk, van de ontmoetingen en van het moment.

Als kind uit een ondernemersfamilie heb ik duidelijk meegekregen no gain without pain. Hard werken, integer zijn. Gun je de ander wat, dan gunt de ander jou wat.

Durven luisteren naar je gevoel en dit volgen, geeft mij een gevoel van ruimte. Vrijheid in zijn is voor mij de belangrijkste levenswaarde.

In mijn werk ben ik er op gericht dat mijn cliënt weer in staat is om vanuit eigen kracht, met focus keuzes kan maken en durft te groeien. Mensen zich weer sterk laten voelen, dat ze weer in staat zijn om van het leven te genieten en vertrouwen hebben in waar zij zelf toe in staat zijn.

Zo richt ik ook mijn eigen leven in. Practice what you preach.

Leven met familie en vrienden is een belangrijke levensader voor mij. Samen lachen, huilen, reizen, koken etc. Tegelijk hecht ik aan mijn ruimte, dat betekent de stilte opzoeken, alleen reizen, alleen met mijzelf zijn. Dat geeft mij balans.

De mensen om mij heen vinden mij warm, sterk, zorgzaam, eigenwijs, dapper.

Ik weet dat ik altijd mijn eigen weg wil gaan en daar ben ik behoorlijk standvastig in.

Wat kan ik?

Ik heb tal van opleidingen gevolgd op het gebied van management, organisatie ontwikkeling, de psyche van de mens, counseling, coaching en trainingsvaardigheden. Ik heb uitgebreid en intensief ervaring kunnen opdoen in al deze gebieden en in diverse rollen.

Als manager in transitieprocessen, als adviseur van managers en teams. Als trainer, coach en counselor in veranderingsprocessen in werk en leven.

  • Teambuilding/-ontwikkeling, toewerken naar taakvolwassenheid, groter lerend vermogen en zelfsturing;
  • Persoonlijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap zijn thema’s, waar ik in de breedste zin van het woord ruime en diepgaande ervaring in heb opgebouwd;
  • Stressmanagement, ontspannen in het leven kunnen staan d.m.v. onder meer mindfulness. Dat zijn de thema’s waar ik mij nu vooral mee bezighoudt.

Ik kan zowel vanuit analyse als vanuit een sterk ontwikkeld gevoel van intuïtie mensen en situaties benaderen. Door dicht bij mijzelf te blijven, kan ik die vragen stellen die het mogelijk maken dat de ander ook ruimte ervaart en een goede band ontstaat om verder te bouwen.

Ik ga op zoek naar wat voor die persoon kan werken, als het bijvoorbeeld om werkvormen gaat. Doordat ik in de loop der jaren mijn eigen gereedschapskist ruimschoots heb gevuld, kan ik ook eindeloos kiezen en nieuwe vormen ontwikkelen.

Ik krijg van cliënten o.a. terug dat ik stimulerend, onbevooroordeeld, integer, warm, duidelijk en consequent ben.

 

Wat wil ik?

In mijn huidige levensfase wil ik vooral blijven schenken en oogsten, door mij bezig te houden met vragen die ook voor mij boeiend zijn. Dit kan zijn op het gebied van transitie, leiderschap, integriteit. Daarnaast het begeleiden van teams waar een heersend conflict of een komend transitieproces de aanleiding kan vormen.

Wanneer het werk ook voor mij een vernieuwend, onderzoekend karakter heeft, dan is het ook voor mij zeker zingevend.

In mijn contacten met opdrachtgevers, velen ken ik al meer dan 10 tot 15 jaar, krijg ik terug dat ik transparant ben, dat ik kwaliteit lever, dat ik een goed en eerlijk klankbord voor ze ben.

Ik heb in veel branches ervaring opgebouwd. Mijn opdrachtgevers behoren tot overheid, commerciële sector, zorg en onderwijsorganisaties, MKB en particulieren.

De afgelopen 20 jaar ben ik veel aan het werk met cliënten op managementniveau, HR afdelingen, stafafdelingen/beleidsadviseurs, high potentials en teams.

Mijn USP’s zijn:

  • Ik ben een uitstekend klankbord bij vraagstukken op het gebied van management, leiderschap en organisatieontwikkeling.
  • Ik ben een stimulerende, creatieve en confronterende coach bij teamontwikkeling en bij mensen die actief aan hun loopbaanontwikkeling willen werken.
  • Ik ben scherpe analyticus bij weerbarstige vraagstukken en vindingrijk als het gaat om in het zoekproces beweging en koers te krijgen.

Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten.

Martin Luther King