×

Outplacement – Van werk naar werk

Zelf weer op weg naar nieuwe kansen
Outplacement staat voor het uitplaatsen van medewerkers op de externe arbeidsmarkt. TeN begeleidt outplacementtrajecten om dergelijke processen zo soepel mogelijk te laten verlopen, zowel voor de medewerker als voor de organisatie.

 

Opzet
Gezamenlijk wordt een zoekprofiel opgesteld, de weg naar het zoekprofiel is er één van 360˚ feedback-gesprekken, reflectie en het maken van een sterkte en zwakte analyse.
De arbeidsmarktoriëntatie wordt mede doorlopen aan de hand van oriëntatiegesprekken binnen het eigen netwerk en dat van TeN.
Uitgebreide aandacht is er voor de persoonlijke presentatie, de elevator pitch en het voeren van een sollicitatiegesprek.
Online job hunting is een vast onderdeel hiermee heb je toegang tot de grootste vacaturebank binnen Nederland. Ook wordt een video CV gemaakt waarmee jij je kunt onderscheiden van andere kandidaten. De praktijk heeft uitgewezen dat je daarmee 80% meer kans hebt om uitgenodigd te worden.

TeN zal gedurende het traject zorgdragen voor de rapportage naar de opdrachtgever toe, dit gaat in nauw overleg met betrokkene. De loopbaancoach is gehouden aan een gedragscode. Een outplacementtraject duurt gemiddeld van 6 tot 9 maanden.

 

Inzicht in inzetbaarheid
Voordat de aandacht zich op de toekomst richt, is het raadzaam om eerst naar het verleden te kijken. Niet zelden gaat outplacement samen met het verwerken van emoties en teleurstellingen. Belangrijk daarbij is om vast te stellen wat als bagage kan worden meegenomen en wat als ballast kan worden achterlaten.

“Het leven heeft geen zin. Ik gééf mijn leven zin.” Paul van den Bergh