×

‘Ik heb de regie!’

Is het tijd dat jij jezelf niet meer wilt teleurstellen, dat je gehoord en gezien wil worden? Dan is deze workshop een goede eerste stap!

ik-heb-de-regie-01

Wat kun je verwachten?                                                                

  • Het vergroten en versterken van de 4 bovengenoemde thema’s;
  • Het effectief kunnen werken vanuit jouw kracht en zelfvertrouwen;
  • Ontspannen contacten kunnen aangaan en onderhouden.

Als rode draad in het geheel vormt het volledig accepteren wie je bent, zoals je bent en dat jij vanuit zelfrespect in contact kunt zijn met jezelf en met anderen.

Opzet
De workshop bestaat uit 3 modules. Elke module betstaat uit  2 blokken van elk 4 uur en voor elke deelnemer zijn 4 individuele coachgesprekken gereserveerd.

 

1e module ‘Zelfinzicht’ 
In deze module wordt gewerkt aan het versterken van jouw eigenschappen en het herkennen van die denkpatronen die van invloed zijn op de keuzes die je maakt. Bewust kiezen voor dat gedrag dat nodig is om zaken te bereiken in plaats het al dan niet bewust kiezen voor gedrag dat zaken voorkomt, uitstelt of uit de  weg gaat. Jezelf laten zien vanuit zelfrespect, hoe wil jij dat anderen met jou omgaan? Belangrijk thema hiervan is het aangaan van de verbinding met jezelf en met anderen.

2e module ‘Zelfvertrouwen’
Mild voor jezelf kunnen zijn, van elke ervaring kun je leren. Jij vormt het middelpunt van je leven en als  zodanig ben jij het vertrekpunt bij alles wat je onderneemt, bij de mensen die je ontmoet en de situaties waar jij deel van uit maakt. Je kunt je voorstellen dat als je hier moeite mee hebt anderen jouw gevoel van eigen waarde en vertrouwen kunnen gaan beïnvloeden. Dat is mooi zolang zij een inspiratiebron voor jou vormen, minder mooi wordt het als jij jezelf ´door hen´ minderwaardig en onzeker voelt.
Samen met de andere deelnemers krijg je de gelegenheid om te oefenen om dit vervolgens ook in jouw eigen privé en werksituatie ‘te gaan neerzetten´. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei werkvormen zoals  zingen, stemvorming, lichaamshouding, familie opstellingen, rollenspelen etc.

3e module ‘De finale’
Hierin ga je de puntjes op de i zetten. Je gaat concreet toewerken naar een bepaalde doorbraak in een situatie waar jij echt verandering in wilt brengen. Dat kan een samenwerkingsrelatie zijn, een relatie met  een vriend/vriendin. Je gaat alle fasen door in de voorbereiding:

  • Wat wil ik?, wat is daarbij belangrijk? Hoe ga ik dit vormgeven? Het oefenen, om vervolgens de daadwerkelijke stap te gaan zetten.

Ook wordt aandacht besteed aan het persoonlijk onderhoud. Hoe hou je het scherp zodat je niet vervalt in ‘oud gedrag’. Je neemt afscheid van ballast en gaat verder met bagage.
In de laatste bijeenkomst ga je de oogst bekijken en wissel je de ervaringen uit van de afgelopen weken  en kijk je terug op hoe jij jouw finale hebt beleefd. Hoe is die verlopen? Wat heb je bereikt en wat heb je daar van kunnen leren, waar ben je blij mee?

 

Nieuwsgierig geraakt? Ga vrijblijvend een oriëntatie gesprek aan. Bel  Sonja van der Waart 070 3585424-06 53523005  of mail svanderwaart@tenbv.nl