×

Fluitend naar je werk

In de afgelopen jaren is de workshop met veel succes verzorgd op bijvoorbeeld een groot Arbocongres voor onderwijzend Nederland. Voor meerdere grote scholengemeenschappen, kleinere schoolteams, ziekenhuizen en voor grote en kleine zorggroepen. Ook voor teams in de administratieve sector sloeg de workshop aan. Wat we terugkregen was dat het veel inzicht gaf, hen op ideeën had gebracht, hen energie had opgeleverd en dat de praktische tips ook snel resultaat afwierpen.

 

Doelgroep
Voor diegenen die het gevoel hebben vast te zitten in hun (werk)situatie. Het idee hebben dat het niet meer gaat zoals zij zouden willen. Met tegenzin opstaan om naar hun werk te gaan. Een moedeloos gevoel hebben omdat het toch niets uitmaakt wat zij zeggen of doen.
En ……… die dat gevoel zat zijn en het tijd vinden om er daadwerkelijk wat aan te gaan doen, voordat het erger wordt. Of voor diegenen die dat allemaal willen voorkomen. De laatste tijd wordt de workshop ook in het kader van teambuilding ingekocht. Na lange tijd krijgen we terug dat er nog steeds sprake is van effect.

 

Een greep uit de opmerkingen van de evaluaties:
‘Het gaf mij energie – verhelderend – heel praktisch – ik merk nu al resultaat – dit zouden meer van mijn collega’s moeten volgen – dom als je niet van de gelegenheid gebruikt maakt – je hebt er zeker wat aan zowel voor je werk als privé – ik ga nu echt fluitend naar mijn werk!’

 

De opzet van de workshop

De workshop is erop gericht om zicht te geven op wat effectieve communicatie is met de ander en met jezelf. Zicht te krijgen op je kwaliteiten en waarden en in hoeverre deze aansluiten op het werk dat je verricht. Het concreet maken van je verwachtingen en wensen. Dit gebeurt onder andere aan de hand van oefeningen.
De vaardigheden waarop o.a. geoefend wordt zijn:

  • vertellen vanuit intentie;
  • vragen stellen;
  • assertiviteit en zelfvertrouwen.

 

Resultaten

Aan het einde van de workshop:

  • is inzicht vergroot op het effect van het eigen gedrag en gedachten en is geoefend om de effectiviteit hiervan te vergroten;
  • zijn concrete adviezen gegeven voor wat nodig is om een betere balans te krijgen tussen ontspanning en inspanning;
  • zijn concrete acties geformuleerd om in stappen en doelen verbetering in de eigen (werk)situatie aan te kunnen brengen;
  • het hebben van handvaten om de voorgenomen acties concreet aan te pakken;
  • is er een bijgesteld positief zelfbeeld.

De workshop kan zowel in-company als door open inschrijving worden gevolgd. De workshop wordt in twee losse dagen gegeven met daar tussenin één individueel coachgesprek voor elke deelnemer. Twee maanden later is er gedurende een halve dag een terugkombijeenkomst.