×

Executive coaching; Van manager naar leider

Doelgroep

  • Managers die aan de vooravond van een transitieproces staan;
  • Managers die een verdiepingsslag willen maken in hun wijze van leiderschap;
  • Managers die behoefte hebben aan een klankbord.

 

Doel
Executive coaching is gericht op het inzichtelijk maken van ‘Het innerlijk theater’, wat zijn de drijfveren, de verwachtingen en ideeën over bijvoorbeeld relaties, toekomst, integriteit, macht en invloed. Het lef hebben om vanuit visie en passie de verbinding aan te gaan om als inspirator te profileren.
Het succes van een leider staat of valt met de manier waarop hij/zij omgaat met anderen. Dit vraagt zelfkennis, cognitieve empathie.  

 

Waar herkent u zich in?
De afstandelijke diplomaat? De verantwoordelijke zwoeger? De brave steunpilaar? De primadonna? De impulsieve loyalist? De talentvolle toneelspeler? De speelse aanmoediger? De briljante scepticus? De aarzelende toeverlaat? De charmante ritselaar? De creatieve dagdromer? Of …………? En …., bent u daar tevreden mee? 

 

Thema’s
Voorbeelden van thema’s die in eerdere trajecten zijn behandeld:

  • Zicht krijgen op uw relatie met de begrippen macht en invloed en hoe u hier nog effectiever mee kunt omgaan;
  • De psyche van leiderschap wordt nader belicht met als thema’s integriteit, transitie, authenticiteit, ondernemerschap. Wat vraagt uw omgeving voor leider en hoe kunt u dit nader vormgeven?;
  • Het maken van een teamschouw en daar gericht mee aan de slag kunnen om naar een taakvolwassen en zelf organiserend team te kunnen groeien;
  • De verbinding kunnen maken vanuit visie;
  • Is leider zijn een rol voor u of is dit uw zijnswijze? In staat zijn om op een authentieke wijze als leider in een turbulente omgeving de koers uit te zetten, commitment te krijgen en te borgen.

Gun uzelf deze mooie ontdekkingsreis!
De (executive) teamcoach werkt aan het stimuleren van reflectie, het vrijmaken van kwaliteiten en het overwinnen van obstakels voor verdere ontwikkeling.